Τηλ: 272.506.14366- Email: info(@)chamaloni.gr

Αγροτουριστικές Δράσεις

 Χαμαλώνι, ονόμασαν οι κάτοικοι της περιοχής την πηγή που ποτίζει τα περιβόλια τους και δροσίζει τους περαστικούς.  

 Στο ψηλότερο σημείο αυτής της πλαγιάς, στην κορυφή ενός καταπράσινου λόφου βρίσκεται το δικό μας Χαμαλώνι. Ένα φιλόξενο και ήσυχο οικογενειακό αγρόκτημα, έκτασης 40 στρεμμάτων, δίπλα στο ψαροχώρι της Φοινικούντας, πολύ κοντά στο ψαροχώρι της ομορφης Κορώνης, κατάλληλο για να απολαύσετε ξεκούραστες και ήσυχες διακοπές, μακρινούς περιπάτους και να έλθετε σε επαφή με τη φύση.

 Σας προτείνουμε, να δοκιμάσετε τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, όπως τραχανά, χυλοπίτες, γλυκά του κουταλιού, λαδοκούλουρα, μαρμελάδες, ελιές, λάδι και κρασί. Μπορείτε να απολαύσετε το πρωϊνό σας από αγνά βιολογικά προϊόντα, είτε στον ξενώνα σας, είτε στη φιλόξενη αυλή μας μαζί με εμάς ενώ δύο φορές την εβδομάδα η Ευγενία μαγειρεύει για εσάς με οργανικά προϊόντα από το κτήμα μας. Παράγονται όλα με σεβασμό προς τη φύση και προσοχή στην ποιότητα.

 Σας προσκαλούμε να φροντίσετε μαζί μας τα ζώα της μικρής μας φάρμας και να γνωρίσετε τις αγροτικές ασχολίες. Το Σεπτέμβρη τον τρύγο, το Δεκέμβρη το μάζεμα της ελιάς, το καλοκαίρι τη φροντίδα των περιβολιών. Την άνοιξη παρασκευάζουμε με τον πιο παραδοσιακό τρόπο παστό χοιρινό, έναν θαυμάσιο μεζέ της περιοχής.

 Το Χαμαλώνι είναι ιδανικός προορισμός για ομάδες εναλλακτικής θεραπείας και άσκησης. Διαθέτει χώρο με βάση τη γη και θέα τη θάλασσα κατάλληλο για ομαδικό tai chi, yoga, pilates, διαλογισμό κ.α. 

 Στο κτήμα μας καλλιεργούμε ελιές, αμπέλι, καρποφόρα και οπορωφόρα δένδρα, οπορωκηπευτικά και λαχανικά όλων των ειδών με μεθόδους ήπιες, φυσικές, χωρίς λιπάσματα και χημικά, και η φάρμα μας έχει πολλά ζώα και πουλερικά, για αυγά, γάλα και κρέας .

 Κοντά μας θα ζήσετε ό,τι καλύτερο έχει να σας προσφέρει η ελληνική φύση ενώ μπορείτε να γνωρίσετε τα μυστικά της παραδοσιακής ζωής στην Ύπαιθρο. 

 

Παροχές

  • ΠΟΤΟ ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑΤΟΣ
  • ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ
  • ΒΙΒΛΙΑ
  • ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  • ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΝ ΠΛΩ
  • WI-FI
  • PARKING
  • BBQ
  • ΚΟΥΝΙΕΣ

Θα μας βρείτε και εδώ

booking-chamaloni trivago-chamaloni guest inn webhotelier-chamaloni trip-advisor-chamaloni agoda-chamaloni xenonesgr-chamaloni