fbpx

Εμπειρία Γευσιγνωσίας Ελαιόλαδου στον Ελαιώνα

Olive oil tasting in Foinikounda

Η γευσιγνωσία ελαιολάδου είναι μια εμπειρία που συνδέει τη μεσογειακή διατροφή με την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Το ελαιόλαδο, γνωστό ως “υγρό χρυσάφι”, είναι βασικό στοιχείο της ελληνικής κουζίνας και σύμβολο της ιστορίας μας.  Μέσα από τη γευσιγνωσία, θα μάθετε  να εκτιμάτε τις διαφορετικές ποικιλίες ελαιολάδου, ανακαλύπτοντας τις πλούσιες γεύσεις και αρώματα που απορρέουν από την ποικιλία της ελιάς και τον τόπο καλλιέργειας. Παράλληλα, θα  συνδεθείτε με μύθους και παραδόσεις, όπως ο μύθος της Αθηνάς και την αρχαία χρήση του ελαιολάδου στις τελετές και την καθημερινή ζωή.  Η γευσιγνωσία αυτή δεν είναι μόνο γαστρονομική εμπειρία αλλά και ένας τρόπος να κατανοήσουμε τη σημασία του ελαιολάδου στη μεσογειακή διατροφή και την ελληνική κουλτούρα, προωθώντας μια υγιεινή και πλούσια σε γεύση διατροφή. Περιλαμβάνεται

  • Γευσιγνωσία από πιστοποιημένη γευσιγνώστρια ελαιολάδου
  • Ένας ήρεμος περίπατος ανάμεσα στα ελαιόδεντρα
  • Θα κατανοήσετε τις διαφορετικές κατηγορίες του ελαιολάδου χρησιμοποιώντας τα ειδικά μπλε ποτήρια της γευσιγνωσίας
  • Θα μυρίσετε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα ελαττωματικό και ένα φρέσκο ​​εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • Θα γνωρίσετε τα διαφορετικά μοναδικά αρώματα της κάθε ποικιλίας.

Μπορείτε να φανταστείτε πόσες ποικιλίες υπάρχουν;

  • Θα δοκιμάσετε ψωμί με ελαιόλαδο και θα μάθετε να συνδυάζετε σωστά ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με διαφορετικές γεύσεις τοπικών προϊόντων
  • Αυτή η εμπειρία θα είναι η αρχή ενός νέου ταξιδιού γευστικής γνώσης και αγάπης για το ελληνικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και τη μεσογειακή διατροφή